Кристиан Кукук (Германия) с кон Чекер 47 стана олимпийски шампион в

...
Кристиан Кукук (Германия) с кон Чекер 47 стана олимпийски шампион в
Коментари Харесай

Германец спечели златото в индивидуалната надпревара по прескачане на препятствия

Кристиан Кукук (Германия) с кон Чекер 47 стана олимпийски първенец в самостоятелната конкуренция по прескачане на трудности в конния спорт на Олимпийските игри в Париж.

34-годишният Кукук, девети в отборното съревнование от предходната Олимпиада в Токио, завоюва баража с присъединяване на трети ездачи, като единствен мина не позволи неточност през паркура и приключи за време от 38.34 секунди.

Останалите двама участници в баража позволиха неточности. Олимпийският първенец от Лондон 2012 Стив Герда (Швейцария) с кон Динамик де Белем взе среброто, завършвайки с 4 наказателни точки за 38.38 секунди. Герда има и бронз в отборното съревнование от Пекин 2008.

Нидерландецът Майкъл ван дер Флойтен с кон Бовил Зет дублира бронза си от Игрите преди три години, записвайки 5 наказателни точки и време 39.12 секунди. Ван дер Флойтен е и вицешампион с тима на Нидерландия от Лондон 2012.

По-рано във финала Кукук, Герда и Ван дер Флойтен единствени минаха през паркура без наказателни точки.

Кристиан Кукук донесе четвърто злато за немските ездачи от Игрите в Париж и 100-ен олимпийски орден за немския конен спорт. Последното самостоятелно олимпийска купа в прескачането на трудности за Германия е от 1996 година, когато Улрих Кирхоф печели с кон Джус де Помес в Атланта.

" Не съм виждал сходен паркур... това е полуда. Невероятно съм благополучен и горделив с Чекер ", сподели Кукук след надпреварата.

Олимпийският първенец от Токио Бен Меър (Великобритания) с кон Далас Вегас Батили остана на девета позиция с 4 наказателни точки.

Голамият любимец Хенрик декор Екерман от Швеция, който е актуалният международен първенец и водач в международната класация, отпадна от финала, откакто падна от коня си Крал Едуард.

Конен спорт, прескачане на трудности, самостоятелно (мъже):

1. Кристиан Кукук (Германия) с кон Чекер 47 - 0 наказателни точки, 38.34 секунди

2. Стив Герда (Швейцария) с кон Динамик де Белем - 4 наказателни точки, 38.38 секунди

3. Майкъл ван дер Флойтен (Нидерландия) с кон Бовил Зет - 4 наказателни точки, 39.12 секунди
 Трогателно: Френски жокей завоюва сребърен орден в Париж с коня за своя починала другарка
Трогателно: Френски жокей завоюва сребърен орден в Париж с коня за своя починала другарка

В отборната конкуренция
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР